15-11

Scheidsrechter:   B (Bram) de Wilde
30 november , GHV E1 – Avanti E2.

Vandaag stond een uitwedstrijd tegen GHV E1 in Goirle op het programma.
Direct bij het zien van de tegenstanders wisten de meiden dat het zwaar ging worden, het team van de tegenstanders bestond bijna geheel uit tweede jaar spelers. Dat betekend extra hard werken voor onze (kleine) dames!

De eerste helft beginnen we met Noortje in de goal. Toch nog een beetje onder de indruk van de tegenstander laten de meiden zich verassen en binnen een paar minuten staan we al met 2-0 achter. Dan gaat de knop op om en de meiden herpakken zich. De verdediging van Avanti wordt een standje feller gezet en GHV wordt meerdere malen uitstekend geblokt. Eindelijk kunnen we een counter forceren en de meiden werken zich op naar de cirkel van GHV. Lotte M. wordt tijdens haar aanval geduwd en we krijgen een strafworp. De meiden staan wat verbaasd te kijken, dit is de eerste keer dat ze dit tijdens een wedstrijd hebben. Lotte M. twijfelt echter niet en gooit de bal beheerst hard in het net, 2-1. GHV komt terug, Noortje raakt de bal nog net aan maar kan niet voorkomen dat GHV de 3-1 maakt. Dan werkt Avanti zich terug naar 3-3 met een nette goal van Lotte V. en (wederom) een strafbal welke door Wies binnen wordt gegooid. Er wordt over en weer gescoord. Lotte M. zet een mooie solo aanval in maar wordt stuit op een verdediger, snel gooit ze de bal naar Lisa die hem in de loop aanpakt en met een sprongschot een mooi aanval beloond ziet worden. Dat zijn de acties die we willen zien! Ruststand 7-5

De tweede helft begint, ditmaal mag Jente in de goal. Na de peptalk van Harold en Annemiek weten de meiden waar ze op moeten letten. De verdediging laat even een paar steekjes vallen en Jente krijgt snoeiharde ballen om haar oren. Plots volgt een mooie onderschepping door Lisa en ze sprint solo naar een doelpunt. Er wordt hard gevochten en fel gespeeld en de meiden komen sterk terug en het is inmiddels 10-9, Spannend! GHV komt weer opzetten met enkele aanvallen, Jente houdt stand en weet een pijnlijk harde bal te stoppen. Lynn en Naomi zetten een aanval in maar stuiten op de muur van GHV, Lynn weet de bal terug te pakken en Avanti probeert het opnieuw. Aan de rode wangen te zien hebben de meiden al veel moeten geven en daar profiteert GHV van. Ondanks nog een paar mooie goals van Lenny en Noortje blijft de eindstand steken op 15-11.

Het was hard werken en de meiden hebben GHV flink laten zweten, ga zo door meiden!!