Algemene informatie nieuwe leden

Kiezen voor handbal

Handbal is een veelzijdige sport waar kinderen vanaf 3 jaar mee bezig kunnen zijn. Het is een sport waarin veel afwisseling zit en iedereen een actieve rol in het veld heeft. HV Avanti heeft verschillende teams op diverse niveaus, zodat er voor ieder wat wils is. Handbal is ook een teamsport, dus ook het contact en samenwerken met anderen is belangrijk bij deze sport. Daarnaast organiseert HV Avanti veel activiteiten naast het de reguliere trainingen en wedstrijden. Zo is er bijvoorbeeld deelname aan toernooien, een jeugdkamp, playbackshow enzovoort. Op die manier leer je team- en clubgenoten eens op een andere manier kennen. Wanneer je denkt dat handbal misschien iets voor jou is, kun je altijd drie keer meetrainen bij een team en dan beslissen of je lid wilt worden. 
 

Trainingen en wedstrijden

Voor alle teams geldt dat er één of twee keer in de week getraind wordt op een avond en dat daarnaast in het weekend een wedstrijd gespeeld wordt. De jeugdteams hebben de meeste wedstrijden op zaterdag, seniorenteams op zondag. Handbal kent een dubbele competitie; van oktober tot april wordt in de sporthal getraind en gespeeld. Van april tot oktober op een verhard buitenveld. Zoals bij elke teamsport heb je verantwoordelijkheid naar je team toe. Wanneer je bij een team zit, wordt er vanuit gegaan dat je bij elke training en wedstrijd aanwezig bent. Uiteraard kan het voorkomen dat je een keer niet kunt, maar laat dit dan tijdig bij de trainer/coach weten, zodat er rekening mee gehouden kan worden. 
Bij de uitwedstrijden van de jeugd wordt er een rijschema gemaakt. Er wordt van iedere ouder verwacht enkele malen per jaar mee te gaan met een wedstrijd en op deze manier vervoer van de kinderen te verzorgen. 
 

Benodigdheden

Avanti heeft geel en zwart als clubkleuren. Bij wedstrijden worden er  geel met zwarte shirts gedragen. Alle teams hebben een shirtsponsor, dus die hoeft niet te worden aangeschaft. Wel dient iedereen tijdens de wedstrijd een zwart sportbroekje te dragen. In de zaal mogen geen sportschoenen met zwarte zolen gedragen worden en ook geen schoenen waar al mee buiten gelopen is. Verder wordt het dragen van kniebeschermers aanbevolen, vooral wanneer er gespeeld wordt op het verharde veld.
 
Zowel in de sporthal als in de buitenaccommodatie zijn kleedkamers met douches aanwezig. We adviseren iedereen om meteen na de training of wedstrijd daar te douchen (het dragen van slippers is wel aan te raden).
 

Kom vrijblijvend kijken en/of meetrainen of heeft u vragen?

Het is natuurlijk mogelijk om vrijblijvend kennis te maken met Handbal vereniging Avanti. U of uw kind(eren) kunnen 3 keer gratis meetrainen. Bij uw eerste bezoek aan Avanti zult u worden opgevangen door één van onze vrijwilligers zodat u meteen wegwijs wordt gemaakt bij Avanti. natuurlijk kunt u al uw vragen stellen aan hem of haar. U kunt hiervoor contact opnemen met Angelique Kruger telefoon: 0416-379971.
 
Tot ziens bij HV Avanti.
 
 
Terug naar boven