Wie is ... Angelique

Wie is ... Angelique Kruger


Hoi Angelique, waar kennen we jou van binnen Avanti?
Pffff, van een heleboel dingen. Ik ben op dit moment  trainster van de GDJ en als ik kan, coach ik hen ook nog. Daarnaast ben ik de coach van de Heren 1, speel ik zelf nog handbal bij de Dames Recreanten en ben ik lid van de Commissie Technische Zaken. 

Zijn er nog meer Krugers binnen Avanti?
Ja zeker, mijn hele gezin is actief binnen Avanti. Mijn man, Rolf, is trainer/coach van de HBJ, is scheidsrechter en speelt zelf nog handbal bij de Heren Recreanten. Onze dochters, Tara, Tess en Mirte handballen alle 3 bij de Dames 1. Daarnaast geeft Tara ook nog training aan de Dames C-jeugd

Waar kunnen we jou tegenkomen door de week en in het weekend?
Hahaha, vooral in de sporthal en als ik daar niet ben gewoon thuis of in het bos.

Je klinkt niet echt brabants, hoe zit dat?
Dat klopt helemaal. Ik kom van oorsprong uit de Achterhoek, uit Zieuwent om precies te zijn. Ik ben door mijn werk en die van Rolf, na wat omzwervingen door Brabant, in Drunen terecht gekomen.

Je speelt bij de Dames Recreanten, wil je iets vertellen over je handbalcarriere?
Ja zeker. Ik ben als 6 jarig meisje begonnen met handbal bij HV Pacelli uit Zieuwent. Zieuwent was zo’n dorp waar de jongens gingen voetballen en de meisjes handballen. Ik heb dus ook heel lang in een vriendinnenteam gespeeld. Op mijn 10e was mijn team op zoek naar een keepster en omdat we toen training kregen van de keepster van Dames 1, ook toevallig mijn tante, vond ik het wel leuk om te gaan keepen. Dat heb ik volgehouden tot dat ik ging verhuizen naar Brabant. Ik heb toen ongeveer 2 jaar niet gehandbald, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Door een toevallig ontmoeting kwam ik bij Havedo terecht (nu HMC). Ik heb daar in Dames 1 gespeeld tot nadat Mirte is geboren. Ook toen heb ik even niet gehandbald, maar ja…… Toen ik bij Avanti kwam hadden we nog een 3e damesteam en daar heb ik 3 jaar met heel veel plezier gespeeld. De dames 1 had toen een keepster nodig dus ben ik weer gaan keepen. Dat vond ik toen niet meer zo leuk en mocht gelukkig weer gaan spelen. Onze dochters gingen ook handballen (hoe kan het ook anders) en zo ben ik in het trainingsvak gerold. Het is een heel verhaal geworden, zie ik :-)

Wie is je favoriete  Nederlandse speler ?
Yvette Broch

waarom?
Ik vind het prachtig om naar haar gevecht op de cirkel te kijken. Ze straalt een en al wilskracht en gedrevenheid uit. Daarnaast vind ik haar ook sympathiek.

Hoe zie jij Avanti over 10 jaar?
Ja, goeie vraag. Ik hoop dat we dan weer wat meer seniorenteams hebben en dat het gat tussen de seniorenteams en de jeugdteams kleiner is. Met de jonge jeugdteams gaat het op dit moment heel goed, dus daar zal het niet aan liggen. Ik hoop dat de 1e seniorenteams op minimaal hoofdklasse spelen en dat dan bij de wedstrijden veel publiek aanwezig is.

Heb je nog iets wat je wil bereiken binnen Avanti?
Voor mijzelf niet meer, ik ben reuze tevreden met mijn huidige carrière.

Welke spelregel zou je willen afschaffen?
Eigenlijk geen één. Zoals het nu is met de nieuwe spelregels vind ik het spel wel mooi. Vooral de nieuwe spelregels bij de jeugdteams vind ik helemaal geweldig.

Zou je een spelregel willen toevoegen?
Nee.

Tenslotte nog een paar vragen met een (hopelijk) kort antwoord:
Je lievelingseten?
Stampot Boerenkool met worst of sushi op zijn tijd.

Je lievelingsdrank?
Licor 43, hahaha

Favoriet sportmerk?
Hummel

Alcohol?
soms

Roken?
Gelukkig niet meer. Ben er al dik 11 jaar vanaf.

Is er nog een sport naast handbal?
Nee, niet om te doen, wel om naar te kijken.

Zondag zonder handbal?
Is een lekkere luie dag of we gaan lekker de natuur in.

Max Verstappen of Michael van Gerwen?
Max Verstappen, ik houd wel van wat bravoure.

Heren- of Dameshandbal?
Dameshandbal, is over het algemeen (veel) technischer en daarom mooier om naar te kijken.

Dank je wel Angelique!!
Terug naar boven