18-7

Op deze regenachtige woensdagavond vertrokken 3 auto's naar Dordrecht (jawel, je leest het goed) om daar tegen MOK te spelen (of zoals ze zelf zeggen em oo ka). MOK is een maatje te groot voor ons, dat wisten we vantevoren, Een paar dames hadden afgezegd, dus we waren maar wat blij met de hulp van Annemiek, Lieke, Debbie en Miriam.

We kwamen aan bij de sporthal en dronken een koffie (in een grote, lege kantine), althans sommige dronken koffie en anderen waren de nieuwe pakken, broeken en shirts aan het uitzoeken. De koffiedrinkers vielen in een gespreid bedje in de kleedkamer.

Een lange wandeling later, kwamen we in zaal 2. Een warming-up in het nieuwe tenue, het was geweldig. De scheids floot, we konden beginnen.

Zoals verwacht (maar niet gehoopt) opende MOK de score. En daarna nog 1 en nog 1. Het duurde even en we konden wel wat terug doen, maar we hadden geen antwoord op hun aanvallende spel. We waren te traag in de verdediging. Aanvallend lukte het aardig, maar we misten wat schotkracht. Gevolg: 12-3 in de rust.

In de tweede helft gingen we beter verdedigen en actiever aanvallen. We liepen meer op de eerste lijn, waardoor er wat meer ruimte kwam. En zoals gezegd: verdedigend hadden we een beter antwoord. Het duurde lang voordat MOK weer tot scoren kwam. Sterker nog: we liepen gewoon weer een beetje in.

De laatste 10 minuten waren een beetje op. Slordige ballen waardoor MOK breaks kon lopen en kon scoren. De tweede helft eindigde in een 6-4 uitslag, zodat de einduitslag 18-7 werd.

De eerste verloren we dik, de tweede helft verloren we net, maar de derde helft hebben we gewonnen. In een verder lege kantine (op een tafeltje klaverjassers na, waar ook de barman aan meedeed) hebben we nog wat gedronken. De cirkel was rond.