Wie is ... Maikel Pijnenburg

Wie is ... Maikel Pijnenburg
 
Maikel, kun je je kort even voorstellen aan de mensen die jou niet kennen?
Hallo, mijn naam is Maikel Pijnenburg. Ben afgelopen 24 september 34 geworden (niet leuk om te zeggen….maar voel me jonger hoor haha). Ben een zoon van Ton en Hannie, een broer van Nicole en een oom van Myscha en Storm. 1.98m lang, slank (begin een buik te krijgen) en bijna altijd vrolijk hahaha (nuttige info). Hou van lekker eten (bijv. sushi), vind het heerlijk om onder de mensen te zijn (zoals mijn vrienden) en heb veel plezier in mijn horeca werk (partymanager bij de Brabanthallen en het Autotron). Dit is wel in het kort mijn ikke.
 
Maikel, wanneer en hoe ben jij bij Avanti terechtgekomen?
Uuuuh volgens mij was ik 8 jaar toen mijn maat (Jeroen Janssen) en ik via sportkompas bij Avanti zijn gekomen. Na bijna twee jaar misdienaar (haha jaja schijnheilig boontje) te zijn geweest wou ik wel bij een echte sport. En voetbal is echt niks voor mij. Kon ik niet en wou ik ook niet kunnen. Geen hekel aan voetbal, maar heb er ook niks mee. Ja in de kroeg met EK of WK kijken dat vind ik wel tof. Niet op die leeftijd btw… Ik ben zo’n type wat niet eens weet wat buitenspel is.
 
Je speelt bij heren 2, gebrek aan talent of moet dat nog komen?
Ja haha goede vraag. In mijn puberjaren kon ik wel aardig mee, heb zelfs nog een keer een beker van “handballer van het jaar” gewonnen bij Avanti. Ik geloof dat dit in 1996 was… Daarna is het bergafwaarts gegaan haha, nee ben toen ook in de horeca gaan werken waardoor ik steeds meer in de weekenden moest gaan werken. Dus ook minder kon gaan spelen in de loop der jaren. Maar zolang als ik kan wil ik wel blijven handballen en ook zo vaak als dat ik kan spelen. Al is dat niet gek veel meer (wat overigens door mijn werk komt).
 
Wat doe je nog meer bij Avanti als alleen handballen?
Wat deed ik bij Avanti:
  • scheidsrechter
  • bardienst
  • Playbackshow organisatie
  • trainer van de kabouters
  • speler
Wat doe ik bij Avanti:   
  • speler
  • scheidrechter
 Dit komt allemaal wel door mijn werk. Horeca is tenslotte bijna altijd in het weekend.
 
Hoeveel keer heb jij de playbackshow gewonnen?
Pfff weet ik niet precies meer wel een aantal keer, maar ook de publieksprijs of originaliteitprijs, waardoor het lijkt of dat ik gewonnen heb misschien…. Maar feit is wel dat ik het erg leuk vind om net ff wat meer te doen. Niet eens perse om te winnen maar wel om een leuke act neer te zetten. De voorbereidingen beginnen dan ook altijd al ver voor de Playbackshow (meestal zo’n 2 weken ervoor en soms een week). Ben wel van de last minute ja haha.

Ga je in 2016 weer een poging wagen om te winnen of is de concurrentie nu te groot geworden?
Nou ik ga eerst proberen er weer bij te zijn, en natuurlijk als het het toelaat doe ik mee, vind het te leuk. Al moet ik zeggen dat het wel steeds moeilijker word om iets origineels te vinden. Concurrentie is nog niet te groot hoor ;-) haha, niet lullig bedoeld trouwens. Iedereen doet ook altijd zo z’n best. Iedereen die mee doet probeert er ook altijd echt iets van te maken. En daarom is onze Playbackshow de leukste en de mooiste!!! Gaaf om te zien wat iedereen weer altijd uit de kast tovert om iets moois neer te zetten. En ook hulde voor alle organisaties die er zijn geweest en nu zijn, wat hun iedere keer weer weten neer te zetten!

Ambieer je een carrière in de showbizz?
Ons Ma zegt altijd: het is dat hij niet kan zingen. Haha ja klopt wel inderdaad, maar ik kan ook niet zo goed dansen hoor. Moet zeggen, als ik bij een musical ben, wat ik toch regelmatig doe, wel altijd jaloers ben. Ja ik zou het graag erbij doen maar ja, is toch niet helemaal voor mij weggelegd. Toneelspelen, musicals enzo ja geweldig om te doen!
 
Kun je zingen?
Ja zoals ik net al aangaf ga ik niet heel veel mensen blij maken met mijn zangstem denk ik. Ik mag zelfs onder de douche niet zingen haha.
 
We zien je vaak op het podium, leg eens uit.
Ik ben echt een gezelligheidsmens en vind het leuk om onder de mensen te zijn. Optreden vind ik leuk, maar ook werken voor Zwarte Piet en Sinterklaas  vind ik echt geweldig. Ook spreken voor een grote groep maakt me niks uit.
Waarom weet ik niet, ik denk dat ik gewoon graag iedereen vrolijk en blij zie. En als ik daar dan voor kan zorgen doe ik dat maar al te graag.
 
Waarom is het leuk om  scheidsrechter bij Avanti te zijn (buiten de gratis wekservice)?
Ja ja ik geef toe die wekservice is wel eens handig geweest haha… Als je iets voor je club kunt betekenen is dat altijd leuk. Aangezien ik niet zo vaak meer kon spelen, kon ik soms nog wel scheidsrechter zijn. Zo blijf je dan toch weer wat meer bij de club betrokken. Ik geef toe dat ik het ook niet altijd even leuk vind, (je staat daar toch alleen die keuzes te maken) dan komt de af en toe onzekere ik naar boven…..al is dat in de loop der jaren ook wel weer wat minder geworden. Fouten kunnen gemaakt worden, bij iedereen.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Al in het heeeel kort verteld dat ik tegenwoordig, nu zo’n 6 maanden bij Libema werk. Ik ben daar nu partymanager en dan voornamelijk bij Het Autotron en de Brabanthallen. Ik ben er verantwoordelijk voor dat een beurs of evenement tot in de puntjes goed verloopt. Dit moet ik doen om het voorwerk, calculaties, draaiboeken vullen en planningen maken, goed te doen. Maar ook het aansturen van personeel, begeleiden van standhouders en gasten tijdens het evenement of de beurs. Dit doe ik met erg veel plezier en zie me dit zeker nog een aantal jaren doen.
Verder ga ik regelmatig naar de bioscoop, breng ik veel tijd met vrienden door en doe ik gezellige dingen. Zoals eten bij mijn moeder (als ik niet werk; meestal de maandagavond sowieso).

Probeer nog wat te sporten buiten het handbal al is dat ook niet veel meer.
Ja ik weet het moet echt weer meer gaan doen, dat buikje gaat niet vanzelf weg inderdaad.
 
Wat is je droombaan?
Oe ik weet niet wat mijn droombaan is, maar ik denk dat ik nu echt wel goed op me plek zit, waar ik voorlopig nog lang mee vooruit kan.
 
Waar kunnen we jou vinden in het weekend?
In het weekend ben ik meestal bij het Autotron of de Brabanthallen te vinden en anders probeer ik weer bij Avanti te zijn. Thuis of bij vrienden kan je ook proberen me te vinden en dan vind ik de kroeg ook wel een geschikte zoekplaats.
Al is dat laatste echt niet meer zo heel vaak.

Heb je hobby’s die mensen niet van jou weten?
Douchen is wel een hobby van me. Wiebelen met me benen of iets in me handen hebben, maar dat is meer een tik he….haha Wel fijn om te doen. En volgens vrienden is knikkebollen ook wel een soort hobby van me haha….vaak val ik in slaap als we ergens op de bank zitten film te kijken of zo. Ja echt een gezelligheids mens ;-) Maar ook naar de bioscoop, uit eten en dingen maken voor in huis of tuin vind ik ook wel leuk.

Hoe zit dat met die wekker van jou?
Ik heb een hekel aan zo’n ouderwetse klok met twee van die belletjes erop met zo’n tingelding ertussen. Ook zo’n vierkante zwarte digitale wekker met die rode cijfers…..uuuh uuuh uuuuh….verschrikkelijk wat een pokke wekkers.
Als ik die hoor ben ik echt de eerst 5 minuten chagrijnig wakker. Maar je doelde op het wel eens te laat komen van mij zeker…. Klopt een erg slechte gewoonte. Voor mij zou het handig zijn als iedereen niet zo gehaast was, dat we geen tijden hadden waarop we maar moeten komen opdraven. Ik weet dat dit niet gaat en is ook helemaal prima zo, maar het zou het wel makkelijker maken haha.

Mijn profielfoto op mijn whatsapp is nu dan ook : Als ik tegen je zeg; ik ben bijna klaar en ben zo bij je, dan ben ik ook met 2,5 uur bij je… Dus doe even relaxt oké?
Ancke liet hem me zien en ja hij past aardig goed bij me haha, vandaar nu mijn profiel foto! Mijn wekker nu is gewoon me mobiel en dat gaat tegenwoordig prima. Ik zeg niet dat ik al 100 procent op tijd ben maar ik doe het zeker al 70 procent beter denk ik. Het gaat nog een keer goed komen met me…
 
Als je iets aan jezelf zou mogen veranderen, wat zou dat dan zijn?
Ja dan is dat toch mijn haren. Kaal worden vind ik echt zo naar, alleen heb je hier niet zoveel zelf over te zeggen he. Je hebt zoveel leuke mannen kapsels, maar dat gaat bij mij niet meer en dat vind ik toch wel klote eerlijk gezegd. Verder zou ik me ogen nog wel een keer willen laten laseren en me spleetje tussen me tanden weghalen en me buikje beetje wegwerken. Dat laatste moet ik toch echt ff zelf aan beginnen haha…

Wat maakt jou chagrijnig?
Ja eigenlijk die 2 wekkers. Lang zeurende mensen kan ik ook wel geprikkeld van worden. Verder ben ik echt niet snel chagrijnig, misschien als ik moe ben iets sneller maar dat is nooit langer dan een half uurtje. Ik kan ook nooit lang boos zijn en heb een hekel aan ruzie en vechten.
 
Wat is je lievelingseten?
Sushi tegenwoordig. Als ik even niet geweest ben dan MOET ik echt weer een keer gaan. Dus als iemand zin in sushi heeft bel me maar. Pasta’s ook erg lekker. En snoepjes mmm, bijna allemaal! Lijk af en toe wel zo’n ongestelde vrouw  met hun maandelijkse periodes, dan moet ik echt snoep gaan scheppen bij de kruidvat. 

Wat is je favoriete drankje?
Dat is wel iets zonder prik denk ik. Drinkt lekker makkelijk weg. Ranja een sapje ijsthee zonder prik van de aldi of lidl, ja lekker. Maar ook prik een biertje of een lekker 10 jaar oude rode port gaan er wel in.
 
‘s Nachts kun je me wakker maken voor……..
Gezelligheid….vind het echt niet zo erg als er ineens mensen op de stoep staan voor gezelligheid. Maar zeker ook als er iets met mijn familie of vrienden is!!! Ik zal er meteen zover ik kan zijn!

Voor wie doe je deur niet open?
Ik doe voor iedereen de deur open. Tenzij ik de bel niet hoor. Wat er daarna gebeurt zie ik dan wel

Wat zing je onder de douche?
Als ik zing en mag zingen vanwege mijn zeer ontwikkelde zangkwaliteiten dan is het toch wel een vrolijk nummer wat ik ergens net van tevoren gehoord heb of zo. Zo’n nummer wat zo lekker in je hoofd blijft hangen, je kent het wel…

Heb je een wens voor Avanti? Zo ja welke is dat?
Het zou heel mooi zijn als “ons” clubje nog heel lang kan bestaan. Dat we nog veel jeugd erbij mogen krijgen en dat de jeugd die er nu ook al zit een mooi Avanti gevoel mee kunnen geven. En natuurlijk het mooie spel Handbal kunnen overbrengen. Want als het eenmaal in je bloed zit gaat het er niet meer uit.
 
Beste Maikel, speler van heren 2 wil je nog iets toevoegen?
Leuk dat ik gevraagd ben om dit interview te doen! Ik ga me best doen om weer vaker bij Avanti aanwezig te zijn!
Blijf het gezellige clubje of misschien wel nog gezelliger. Presteren is leuk en fijn als het lukt, maar gezelligheid blijft altijd prioriteit nummer 1!!! Dat moet toch wel een goede basis zijn. Verder daag ik iedereen uit om ook eens die eerste plek te behalen bij de playbackshow ;-)
 
Bedankt voor dit interview, wie zouden we volgende keer moeten interviewen?
Ja daar komt de weegschaal weer in me naar boven…. Keuzes maken….heb eigenlijk  2 dingen wat ik leuk zou vinden.
Als eerst een echte steun en trouw lid van Avanti: Thea v Noort. Een van de andere kant is het misschien wel leuk als we iemand van de jeugd gaan interviewen, omdat we dan misschien achter dingen komen zoals de jeugd het ziet. En we daar dan op in kunnen springen als Avanti zijnde. Succes met de volgende en hopelijk tot snel allemaal!!

Groeten Maikie
 
Volgende keer in Wie is... weer een interview met……..????
Terug naar boven